Predjela

Skriveni humus u ogrtaču od heljde sa salatom prekrivenom dresingom od malina

Bogatstvo nutritivnih i dijetetskih tvari sadržanih u humusu, priređenom od slanutka i sezama, osigurava bjelančevine i minerale, a posebno kalcij za zdravlje kostiju. Heljda, poznata kao „Saracensko“ žito, izvrstan je izvor vitamina B skupine i biljnih aminokiselina, a malina i peršin donose mnoštvo antioksidansa, vitamin C i biljne pigmente, koji djeluju povoljno na sluznice i održavaju zdravlje kože.

55 KN

Inovativne lazanje od celera, bukovača i mozzarelle

„Ako želite održati zdravlje, onda svakodnevno konzumirajte celer!“ – glasi rečenica u pučkim zapisima. Zahvaljujući sadržaju biološki aktivnih spojeva, celer snižava krvni tlak, djeluje povoljno na dreniranje tkiva i poboljšava cirkulaciju. Bukovače i mozzarella u ovom jelu djeluju blago i neutralno s okusom, jelo obogaćuju ugljikohidratima i kvalitetnim bjelančevinama i u potpunosti se sljubljuju s osebujnim okusom celera.

55 KN

Juha od boba uz dašak kurkume i dodir klica

Tradicionalna, drevna mahuna mediterana bob, izvrstan je izvor bjelančevina, vitamina B skupine, minerala magnezija. U ovom jelu bob u kombinaciji s orijentalnim začinom kurkumom, namirnicom koja sadrži jedan od najjačih protuupalnih bioloških spojeva, kurkumin, pružiti će sve potrebno da se organizam trenutno okrijepi. Mlade klice, izvor su esencijalnih tvari, svega ono što je potrebno da se razvije odrasla biljka, a posebno obiluju antioksidansima.

30 KN

Opijene srdele

Nutricionistička vrijednost ribe trebala bi se promatrati prema profilu masti i bjelančevina. Srdela spada u plave ribe, s nešto više od 4% masti, a te masti u svom sastavu sadrže i znatne količine omega-3 masnih kiselina. One čuvaju naše srce i krvne žile, a u kombinaciji s vinom, bogatim polifenolima i antioksidansima, posebno resferatrolom, predstavljaju zaštitnike srca i krvnih žila.

40 KN

Lijepa quinoa s kozicama na listićima od jabuka

Quinoa je zanimljiva pseudožitarica, jer je iz iste porodice kao špinat i cikla. Koristi se još iz vremena Inka i Asteka. Kako sadrži preko 60% ugljikohidrata i više od 10% bjelančevina, postala je veoma cijenjenom namirnicom. U kombinaciji s kiselkastom jabukom i slatkim kozicama, jelo je zaokruženo okusom i izgledom.

60 KN

Ljetna rapsodija od patlidžana, mediteranskog povrća i voća

Jedan od novih pokreta u dijetetici je prehrana po bojama. U ovom jelu prisutne su sve boje spektra, a one su i biološki aktivni pigmenti. Svaka namirnica u ovom jelu pravi je mali rudnik farmakološki aktivnih tvari koje djeluju na sprječavanje prijevremenog starenja i održavaju organizam vitalnim. Idealno glavno jelo, ili toplo predjelo u ljetnim mjesecima.

75 KN

Glavna jela

Brancin u društvu rajčice punjene kremastom rižom

Brancin, bijela riba našeg mora je dobar izvor aminokiselina, sastavnica bjelančevina, vitamina, minerala i visoko vrijednih masnih kiselina. Brancin predstavlja nutritivno kompletni obrok. Rajčica, kao najbolji izvor likopena, antioksidansa koji se suprotstavlja starenju, dolazi nam u ovom jelu u društvu riže, vrhunske škrobne namirnice praćene s kvalitetnim proizvodom mascarpone-om, kako bi u jelu dobili sve potrebne makro- i mikro-nutrijente. Jelo okrepljuje, ali je izuzetno lagano probavljivo i čini organizam vitalnijim.

110 KN

Prutić puretine uz raviole punjene graškom na umaku od bademova mlijeka

Puretina je ukusno, ali vrlo neutralno meso. Ima u sebi sve potrebne bjelančevine, minerale i vitamine B skupine. Njen je okus nadopunjen umakom od bademova mlijeka, izvanrednog izvora esencijalnih masnih kiselina i vitamina E, a u kombinaciji s raviolima, bjelančevine mesa nalaze i drugu važnu prehrambenu komponentu – složene ugljikohidrate u obliku škroba. Uz sve navedeno, mladi grašak je „zvijezda“ ovog jela jer donosi brojne biološki aktivne spojeve, od aminokiselina biljnog porijekla, mineral i vitamina, do klorofila i polifenola koji pomažu u sprječavanju razornog djelovanja oksidacijskih procesa i čuvaju strukture u našim stanicama.

100 KN

Ramstek s mahunama uz coulis od paprike

Vrijeme kada se crveno meso smatralo teškom namirnicom je, na sreću, iza nas. Danas se zna da je biološki najbolje iskoristivo željezo dostupno upravo iz kvalitetnog crvenog mesa. Uz to, ramstek je bogat vitaminima B skupine, cinkom koji čuva naš imunitet i vrhunskim aminokiselinama. Uz mahune, koje donose vlakna i finu slatkoću crvene paprike, jelo je idealan obrok za zaposlenog čovjeka i trenutno vraća snagu organizmu.

100 KN

Deserti

Čokoladna cigara u flambiranoj voćnoj salati

Ljetno voće obiluje bojama, pigmentima koji čuvaju našu kožu i sluznice. Ono djeluje na izlučivanje suvišne vode iz organizma, potiče rad jetre i bubrega i detoksicira organizam. Čokolada je izuzetno zdrava namirnica jer obiluje polifenolima, antioksidansima koji posjeduju farmakološki učinak. Kombinacija flambiranog voća u medici s „elegantnim“ čokoladnim cigarillosom, pravi je užitak koji dolazi na kraju dobrog obroka.

30 KN